Awokado z melisą

Awokado z melisą

Na moim blogu znajdziecie już całkiem sporo informacji na temat awokado, a to co mam dziś, to kolejny smaczny sposób na jego wykorzystanie. Oprócz awokado będziecie potrzebowali dziś także soczystych polskich brzoskwiń i melisy! Powstanie lekki krem, którym będziecie mogli delektować się bez końca :).
Oto przepis.

Przepis na krem z awokado i brzoskwiń

Składniki

  • 1 spore, dojrzałe awokado
  • 2 dojrzałe brzoskwinie
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka nierafinowanego oleju kokosowego Gdzie kupić?
  • spora garść listków świeżej melisy

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie dokładnie myjemy, pozbywamy pestki i blendujemy na mus.
  2. Do musu dodajemy awokado, które oczywiście wcześniej pozbywamy pestki i dalej blendujemy.
  3. W międzyczasie dodajemy sok z cytryny, olej kokosowy, a na sam koniec listki melisy.
  4. Chłodzimy w lodówce.

Smacznego!

Podsumowanie i ocena przepisu
Nazwa przepisu
Awokado z melisą
Opublikowany dnia
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Wielkanocne babeczki gryczane z żurawiną Bezglutenowe babeczki to pyszny i zdrowy smakołyk do świątecznej kawy. Przekonajcie się o tym sami :). Przepis już na blogu!
Sałatka z indykiem i awokado Ten przepis na sałatkę jest dla tych, którzy nie lubią spędzać zbyt dużo czasu w kuchni - będzie łatwo, szybko i przyjemnie, ale przede wszystkim zdrowo!
Makowo-bakaliowe ciasto z budyniem Przepis na makowo-bakaliowe ciasto z budyniem jest kolejną świąteczna inspiracją dla tych, którzy lubią w Święta połasuchować na słodko, ale dbają o zdrowie!

Jeden komentarz

  1. wszystkie składniki mam w kuchni, trzeba będzie zrobić :)

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*